Indisk böngryta!

Den här böngrytan är så god! Jag har lagat den tre gånger nu. Den är enkel att laga, smakrik och väldigt god! Här har ni receptet; 4 portioner basmatiris, 1 burk röda kidneybönor, 250 gram djupfrysta gröna ärtor, 2 rödlökar, 2 vitlöksklyftor, 2 tomater, 1 röd paprika, 0,5 tsk curry, 1 tsk spiskummin, 0,5 tsk kardemumma, salt och malen svartpeppar. Jag hade i dubbelt så mycket kryddor! Och så hade jag inte i rödlök, eftersom jag inte är så förtjust i lök. Gör så här: Koka riset enligt anvisningarna på paketet. Skala och hacka rödlök och paprika. Fräs i olja eller smör. Skär tomater i mindre bitar och häll i grytan. Pressa i vitlök och krydda. Sänk värmen och låt det hela puttra tills paprika och lök är mjuka. Blir det för lite vätska häller du bara på lite vatten eller buljong. Tillsätt ärter och bönor och låt grytan puttra ihop i 10 minuter till. Krydda med salt och peppar.
Jag äter alltid chutney till! Jag älskar den här grytan för att den är enkel att laga, plus att den är väldigt god och nyttig! Mehmet är dock inte så förtjust i vegetarisk mat. Han är en riktig köttätare, haha. Jag gillar att variera lite. Jag vill inte äta kött varje dag.

Tränat!

Hej! ☺ Jag sitter på bussen nu, på väg hem. Jag har varit och tränat! Det var skönt att fara iväg ett tag och få lite egentid! Jag körde 8 övningar på gymmet och tränade i en timme. När jag kommer hem ska jag gå och handla lite på Lidl och sedan ska jag laga mat. Jag har ingen dator.:( Mehmet kunde inte hjälpa mig! Det är dags att köpa en ny dator. Jag måste nog dock lämna in datorn för att se om de kan hjälpa mig att spara alla bilder som finns i datorn. Det hoppas jag verkligen att dem kan!

Hemma outfit!

Så här brukar jag se ut på dagarna (förutom slöjan då, haha) och kvällarna när jag inte har något speciellt inplanerat. Jag har på mig mina nya hemmavintertofflor som är från Turkiet! Mehmets pappa Ibrahim köpte dem till mig.💗 De är så varma och sköna!
Jacob sover igen, haha.😚