Laxsoppa!

Hej fina ni! Idag har varit en seg dag. Jag har inte varit på topp, och inte igår heller. Jag och Jacob har inte gjort något speciellt. Men men, man har ju såna dagar också! 
 
Jag lagade i alla fall laxsoppa till middag (för första gången!) Jag hade i morötter, broccoli, färsk dill, babyspenat, persilja och timjan (samt gräddfil.) Den blev jättegod! Alhamdulillah.<3 Nästa gång ska jag dock ha i lite mindre smör.:D Det är så roligt att laga mat!
 
 
 
 

Den här quorn färsen köper jag!

Produktinformation från mathem.se.
Quorn Färs Fryst 300g Quorn är en av 5 varor i kategorin Vegetarisk Färs och tillverkas av Quorn. Varan är Nyckelhålsmärkt. I butiken kostar Quorn Färs Fryst 300g Quorn 32.95 kr/st.

Innehållsförteckning 
Svampprotein* (88%), Rehydrerad äggvita Från Frigående Höns, Rostat Kommaltextrakt.*En Näringsrik Medlem Av Svampfamiljen. 
Produkten: Tillverkas i en anläggning där mjölk och vetehanteras.

Näringsinnehåll 
Näringsvärden per 100g: 
Energi: 400 kJ/90 kcal, 
Protein: 14,5g 
Kolhydrater: 4,5g 
- varav sockerarter 0,5g, 
Fett: 2,0g, 
- Varav mättat fett: 0,5g, 
- Fleromättat fett: 1,0g, 
Av vilket 
- Linolsyra (Omega-6): 0,7g 
- Alfa-linolsyra (Omega-3): 0,1g 

Kolesterol: 0,0g 
Kostfibrer: 5,5g 
Natrium (Varav koksalt): 0,1g 
Saltinnehåll: 0,25g 
Zinkvärde: 6,5mg

Användningsinformation 
Ta Bort Förpackningen. Tillaga I Fruset Skick. För En Välsmakande Produkt, Koka Inte För Länge Men Se Till Att Den Är Rykande Varm Före Servering. Koktiden Varierar. Detta Är Enbart Riktlinjer. På Spisen: 15 Minuter. Lägg Quorn Färs I En Panna. Häll Över

 

Tarzan filmen! (Och vegetarisk tacos till middag!)

Hej! Hoppas allt är bra med er.<3 Mehmet är med Erol och plockar blåbär och jag är hemma. Jacob somnade för en stund sedan; så jag har lite egentid.
 
I förrgår såg jag och Mehmet nya Tarzan filmen, och jag måste säga; jag blev lite besviken.:/ Den var inte så bra. Det var samma, vanliga hollywood smörja, haha. Och den var så stereotyp. Jag gillade inte historien så mycket heller. Den får 3 av 5 stjärnor av mig!
 
Igår åt vi vegetarisk tacos (quorn färs) till middag! Jag tycker att det är godare än kött, OCH så är det billigare också (32 kronor) för 300 gram. Och man slipper sega bitar, osv. Ibland är jag verkligen mer för vegetarisk mat. Mehmet älskar dock kött, kött, kött. Det är bara kött som gäller i Mehmets liv, haha. 
 
 
Söötunge! :D Jacob åt också tacos; quorn färs, majs och ost! Han tyckte att det var gott; men han var nog mest förtjust i majsen! Han älskar ju majs, precis som jag och Mehmet!

Min Jacob.<3

Min älskade Jacob. Han är 10 månader nu, om två veckor blir han elva månader. Tiden går så fort. Han sover hela nätterna nu. Han somnar elva på kvällarna och sover till sju eller åtta på morgonen. Idag vaknade han halv nio. Det är så roligt att se honom utvecklas. Han har fått sex tänder, han krälar sig fram (det går undan; och jag hinner nästan inte med), han ställer sig upp själv, han klappar händerna, han är så nyfiken och hans energi tar aldrig slut, haha. Han vill smaka och tugga på ALLT. Han är väldigt bestämd och envis av sig och kan bli väldigt arg, haha. Han kastar sig bakåt och skriker när han är trött, arg eller frustrerad. Han gillar den mesta maten som han får; han är jätteduktig på att äta, men ibland händer det såklart att han spottar ut maten. Han älskar att vara ute; han är alltid lugn när vi går på promenad och när han sitter i vagnen. Han älskar att titta på människorna, naturen och djuren.
 
Här är ett par bilder från när jag, Mehmet och Jacob var på Gammlia för ett par veckor sedan.:) Det var så mysigt! Vi gick runt och tittade i de gamla husen, på djuren, och gick runt i den vackra miljön på Gammlia. Det var så fint väder! Jättevarmt och soligt.