Fika på NK och föreläsning!

Hej, hoppas ni mår bra! Det gör jag. Är lite trött bara! Jacob vaknade två gånger inatt..
 
Igår kväll gick jag, mamma och Zainab på NK och fikade ! Det var mysigt. Sedan gick vi på föreläsning, och jag blev lite besviken faktiskt, tyvärr. Föreläsningen heter ju Vetenskap och islam, och därför trodde jag (och även andra systrar som var på föreläsningen) att proffessorn (Mikael Stenmark) skulle fokusera på islam och koranen. Det som står i koranen om vetenskap, osv! I koranen finns det över 6000 verser, och 1000 av dessa 6000 verser handlar om vetenskap, bland annat om embryologi (hur fostret utvecklas i moderns mage), astronomi, astrologi, anatomi, biologi, kosmologi, mm. Så det var jättetråkigt, tycker jag! Han pratade mer om just ämnet naturvetenskap och religion, om olika filosofer genom tiderna (vad de har sagt om vetenskap och religion), osv.
 
Här är några bilder från NK!
 
Det var så mysigt att träffa fina Zainab! Var så länge sedan. Sara kunde tyvärr inte komma, eftersom hon pluggade! Hon har en tenta framöver. 
 
Idag tar vi det lugnt hemma! Vi ska gå ut senare, in shaa allah. Gå en promenad, jag, Mehmet och Jacob. Vi behöver handla lite också på ICA.
 
 
 
 

Far snart!

Om ett par timmar ungefär. Ska till stan och träffa mamma, Zainab och Sara. Vi ska gå och fika innan föreläsningen på Folkets hus, in shaa allah. Jacob sover och Mehmet är på väg till tandläkaren nu. 
 
Mehmet är dyngförkyld, Jacob är sjuk och jag är frisk än så länge. Jag hoppas att jag slipper bli sjuk, in shaa allah.
 
Ha en bra dag.<3 Jag uppdaterar senare om vad jag tyckte om föreläsningen, m.m!
 
Ett par bilder från 13 oktober. Jag, Mehmet och Jacob var ute och tog bilder! Vi gick ner till älven. Det är så mysigt där. Det var höst; jättefina höstfärger och sol ute!

Griskött, bibeln.

Leviticus 11:7-8

And the pig, because it parts the hoof and is cloven-footed but does not chew the cud, is unclean to you. You shall not eat any of their flesh, and you shall not touch their carcasses; they are unclean to you.

Leviticus 11:1-47

And the Lord spoke to Moses and Aaron, saying to them, “Speak to the people of Israel, saying, These are the living things that you may eat among all the animals that are on the earth. Whatever parts the hoof and is cloven-footed and chews the cud, among the animals, you may eat. Nevertheless, among those that chew the cud or part the hoof, you shall not eat these: The camel, because it chews the cud but does not part the hoof, is unclean to you. And the rock badger, because it chews the cud but does not part the hoof, is unclean to you. ...

Jag slutade äta griskött för 2 år sedan! Jag läste helt enkelt på om grisen, vad det är för sorts djur, och kom fram till att det bästa vore om jag slutar äta gris helt! Grisen är ett (orent) djur och äter allt möjligt. Maskangripna kadaver, sin egen avföring, insekter, sitt kiss, och till och med cancertumörer, m.m.! Grisens matsmältningssystem tar inte bort gifterna från deras kroppar. Grisen har inte heller svettkötlar (vilket är ett viktigt system för avgiftning.) Och just därför har Gud förbjudit människan att äta fläskkött, för att det kan vara skadligt för oss i längden. Vi kan bli sjuka, osv! Få parasiter i oss. Usch, jag blir så äcklad när jag tänker på att jag åt griskött i 25 år. Alhamdulillah för att jag inte gör det längre!

 

 

 

Tandläkaren (och taco pizza till middag!)

Hej! Hoppas ni har en bra kväll.:)
 
Jag har två sjuklingar här hemma som jag tar hand om , Mehmet och Jacob. Jacob mår lite bättre, men Mehmet har blivit jätteförkyld, stackaren.:/ Jag hoppas att jag slipper bli sjuk, in shaa allah. 
 
Idag var vi hos tandläkaren. Mehmet ska tillbaka dit imorgon! Efter tandläkaren gick vi till apoteket och Mehmet köpte lite medicin, m.m. Sedan gick han hem och jag och Jacob gick och köpte yoghurt, tomat, paprika, m.m. på ICA! När jag kom hem började jag göra middag, tacopizza! Jag har aldrig gjort köttfärspizza förut, men det blev jättegott! Alhamdulillah. Vi hade på oliver, tomat och röd paprika på pizzan! Jag skippade rödlöken. Och glömde att köpa majs, haha. 
 
Här är receptet (från ICA:s hemsida) för 4 portioner: 
 • 1 rödlök
 • 2 tomater
 • 340 g majskorn
 • ca 500 g nötfärs
 • 1 tsk olja
 • 40 g taco kryddmix
 • 600 g pizzakit med tomatsås
 • 1 dl riven ost
 • 1/2 gurka
 • 1 1/2 dl gräddfil      

Så här gör du:

 1. Sätt ugnen på 225˚C. Sätt in en plåt i ugnen.
 2. Skala och hacka löken. Skiva tomaterna. Låt majsen rinna av.
 3. Stek färsen i oljan tills den får färg. Rör i tacokryddan.
 4. Rulla ut pizzadegen på bakplåtspappret. Bred tomatsåsen på degen. Lägg på köttfärsen och toppa med lök, tomater, hälften av majsen och osten.
 5. Ta ut plåten och dra över bakplåtspappret med pizzan på plåten. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
 6. Skala och tärna gurkan.
 7. Servera pizzan med majs, gurka och gräddfil.
 
Tyvärr har jag ju som sagt ingen mobil och kan därför inte ta bilder på maten som jag lagar! Jättetråkigt. Men i alla fall! Jag rekommenderar er verkligen att göra den här pizzan; den är så enkel att göra och jättegod!