Lärorik helg!

Hej, salam aleykum, fina ni.<3 Hoppas ni har haft en jättefin helg!
 
Idag och igår var jag på en kurs i Ålidhems moske med andra systrar'. Hebatu och Mona, två systrar, höll i kursen, som handlade om hur man tvättar och hanterar en död kropp (kvinna.) I islam tvättar kvinnorna kvinnor, och männen tvättar män, men det finns några undantag också! Men i alla fall! Igår gick Hebatu igenom hur man tvättar och hanterar kroppen av den döda, och idag visade hon (på en syster) hur man gör! Vi svepte in systern i vita lakan, m.m. Muslimer sveps in i vita bomullstyger och ska begravas så fort som möjligt när personen har dött. Så vi gick igenom hela processen tillsammans. Det var så intressant och lärorikt! Och så himla mysigt att träffa alla fina systrar. <3 Vi hade så roligt, pratade och skrattade mycket! Jacob var hemma med Mehmet igår och idag. Kursen började klockan elva och slutade efter klockan tre. En syster hade med sig dricka och fika (kakor) idag! Så vi fikade efter kursen, och det var så gott. Kakorna tog slut jättefort, haha. Alla var så hungriga.
 
Mona (en syster) håller i föreläsningar varje fredag klockan 18.00 i Ålidhems moske', och jag ska nog fara dit nu på fredag, in shaa allah! Hebatu ska börja hålla i föreläsningar framöver för framförallt konvertiter, och det ser jag jättemycket fram emot! Ska bli roligt att gå på. 
 
Vad har vi annars gjort de senaste dagarna? Det har varit ganska lugnt! Vi har varit ute med Jacob, lekt i parken, sett på film, bland annat Hobbit! Åh, jag älskar de filmerna. För några dagar sedan var vi på Köksbaren med mamma. Hon bjöd oss på lunch; det var så mysigt! Vi åt soppa och fisk! Jacob har en ny vinteroverall och vintervantar! Det vi har kvar att köpa till honom är en vintermössa och vinterskor! Vi ska fara nu till veckan och köpa det.:) In shaa allah. 
 
För övrigt mår jag bra, och Mehmet och Jacob också. Alhamdulillah. Det har varit mycket prövningar på senaste tiden, men in shaa allah, det ska jag ta mig igenom. Jag ska fokusera på det som är viktigt. Det som ger mig energi. Min familj, Mehmet, Jacob. Mitt allt.<3 Och islam. Livet är så kort. Vi får minst 80 år på jorden, in shaa allah, jag vet inte när min tid är kommen. Men vi lever en så kort period på jorden. Man ska inte ta livet för givet. Det är inte ens säkert att man får öppna ögonen igen när man har somnat för natten. Jag ska dö en dag. Jag kommer att tvättas, bli ren och fräsch, och sedan kommer jag att svepas in i vita bomullstyger och sänkas ner i min grav. Subhan allah. Det är verkligheten. Alla kommer att lämna min grav, och jag kommer att ligga där helt själv under jorden. Klarvaken, men ändå död. Medveten om att det är nu verkligheten börjar.

Systrar! <3

Hej! Salam aleykum.<3
 
Idag kom Sara till oss! Fina, söta Sara.<3 Min älskade syster.<3 Hon hade bakat en smulpaj som vi fikade med vaniljsås! Den var jättegod! Jag åt dock inte så mycket, för jag har haft magkatarr i två dagar, men det känns bättre nu.:) Jag har haft kramper, mått illa och inte haft någon matlust alls. Vi pratade om allt möjligt och hade så roligt som vi alltid har när vi ses! Vi gick en lite prommis också med Jacob runt kvarteret. Det var jättemysigt! Hon stannade några timmar och for hem vid fem. Jag cyklade till ICA och köpte tortillabröd, tacosås, tacokrydda, m.m, och lagade tacos när jag kom hem! Jag såg att de flesta som handlade på ICA hade köpt tacos till middag, haha. Tacofredag. Vi åt nötfärstacos, och det var jättegott! Jag har inte ätit nötkött på väldigt länge. Jag trodde att det skulle kännas ovant att äta vanlig (kött) tacos, men det gick bra! 
 
Tänk så bra vi har det i Sverige. De flesta har ett hem, vi har alltid mat på bordet och vatten att dricka. Jag var så tacksam när jag gick ut från ICA. Jag tänkte: Tänk att jag har det så bra att jag kan fara till Ica och köpa i princip vad jag vill. Det är så många människor som svälter och lider i världen och jag kan köpa vilken mat jag vill. Jag och Mehmet är inte rika (när det gäller pengar), men ingen av oss behöver gå hungriga eller törstiga. Och Jacob har det så bra. Det viktigaste är att vi har varandra och att vi är friska. Alhamdulillah. Tack Allah.<3 
 
I helgen har vi inte planerat något speciellt! Men nästa lördag ska nog jag och Sara på en kurs i Ålidhems mosken', in shaa allah.:)
 
Hoppas ni har haft en jättebra fredag! <3
 

Bilderna! 🍁🍂

Jag är jättenöjd med bilderna.<3 Älskar dem på mig och Jacob! Så fina.<3 Jag vill så gärna rama in och hänga upp de två sista bilderna i vårt vardagsrum! 

SOL.<3

Hej! :) Fredag! Mys! Vädret ute är underbart. Jacob ligger i soffan bredvid mig och sover, och Mehmet är inne på sitt office/kontor och tränar på repliker! Ikväll ska de börja spela in filmen, in shaa allah! Mehmet är så duktig.<3 När Jacob har vaknat ska vi gå ut på en promenad i höstsolen (och gå och köpa ananas och jordgubbar på Ica.) Det är så gott, ananas. Min favoritfrukt! Jacob älskar päron, lilla gubben. Mehmet kommer vara borta hela kvällen, så jag och Jacob blir ensamma hemma ikväll! Ja, just det! Mamma ska komma förbi en sväng och hämta några saker.
 
Gud, så trött jag blev helt plötsligt, haha. Jag sov bara fem timmar inatt. Jacob sover inte hela nätterna, han vaknar då och då, även fast eksemet har blivit mycket bättre! Så jag förstår inte varför.:/ Han brukar dock somna om när jag tar upp honom från sängen och han får ligga nära och mysa. Ibland sover han i sin säng, men för det mesta med mig. Min älskling.<3
 
Här är ett par bilder på maten som jag lagade igår! Så enkelt och gott. Ris med stekt rödspätta.
 
 
Jag håller fortfarande på att redigera höstbilderna som vi tog igår! Jag vet inte när de kommer upp! Kanske idag eller sent ikväll.:) Mehmet behöver min dator ikväll! Tyvärr. Det hade jag helt glömt bort. Jag som tänkte att jag och Jacob skulle se på film och mysa ikväll! :/
 
Hoppas ni får en jättemysig fredag! <3