Vilken morgon..

Så här började våran morgon. Jacob kastade tallriken i golvet och ja.. ni ser ju. Yoghurt överallt i köket. Vi vet inte ens varför han gjorde så. Han var arg. Jacob vaknade klockan sex. Jag vill bara sova nu. Hoppas han också vill det snart!
 
Middag igår! Kycklingburgare.

Glad kille (och vad vi åt för middag igår.)

Jacob är på dagis. Ska hämta honom halv fyra. Så här glad var han på morgonen (efter att jag hade duschat honom, klätt på honom, smörjt in honom, gett honom frukost, osv.) 
 
Igår åt vi pizza till middag! Pizzakit. Den blev helt okej. Det var så mycket på pizzan; soltorkade tomater, vanliga tomater. oliver och paprika. Jag har lite svårt för oliver. Vänjer mig aldrig vid smaken. Mehmet älskar oliver.
Gillar mer simpla pizzor! Men den blev god. 
 
Ha en fin fredag! ❤️ Det ska vi ha. Nu ska jag äta frukost.

Rätten till våra kroppar.

Jag är så stolt över mina systrar som tar kampen och kämpar för våra rättigheter som muslimska kvinnor i dagens samhälle. Den 1 maj i Göteborg kommer det vara en demonstration mot EU:s dom som gör det lagligt för arbetsgivare att förbjuda muslimska kvinnor att ha på sig slöja på arbetsplatser. Det är många som säger att det gäller "alla religiösa symboler", men sanningen är att den nya lagen främst är riktad mot islam och den muslimska kvinnan. Sjalen är inte vilket plagg som helst; det är inte bara att ta av sig och på sjalen hur som helst. Den är en stor del av ens identitet och ens tro! En trygghet.

Kvinnor har rätten att visa sina kroppar i dagens samhälle; de blir hyllade, medan kvinnor som väljer att täcka sin skönhet pågrund av sin religiösa tro blir förtryckta och diskriminerade. Var är rättvisan i det? #rättentillvårakroppar