Vår! 🌼🍃

 
Äntligen. Som jag har längtat efter våren. Jag är hemma med Jacob. Vi ska snart gå ut i det fina vädret.:) Alhamdulillah! Igår var vi hos Seyma (Jacobs faster). Vi åt gott och myste. Hon hade lagat så god mat (kyckling och ris) när vi kom. Mehmet kom senare och då fikade vi chokladsockerkaka med vaniljglass. Jag och Jacob gick till vasaplan klockan åtta och åkte buss hem.
 
Jag fastar idag (och ska fasta till på fredag), alltså sex dagar. Alhamdulillah. På lördag ska jag på föreläsning på Ålidhem.:) Jag ska lämna Jacob hos Seyma vid halv tolv. Föreläsningen pågår från klockan 13.00-18.00. På söndag ska jag träffa några systrar i stan! Vi ska gå och fika, tror jag. Mamma ska vara med Jacob.
 
Angående fastan: jag tar igen dagar från förra ramadan. Om kvinnan får mens under ramadan så bryts fastan, och man måste ta igen de dagarna senare. Nu i år börjar ramadan i mitten av maj, 15 maj, tror jag. Om man är gammal, sjuk, gravid eller ammar så behöver man inte fasta. Barn behöver inte heller fasta. 
 
Jag bryter fastan ungefär tio över åtta ikväll. När vi muslimer fastar får vi varken dricka eller äta förrän solen har gått ner. Det är bra att bryta fastan med vatten, kanske lite frukt eller soppa. Dadlar är också bra och nyttigt. Jag åt inget inatt när jag vaknade för att be fajr, men jag känner mig inte så hungrig än så länge.  
 
Ha en fortsatt bra dag, fina ni! 💕 
 
 
 

Bilder de senaste dagarna.

 
 
 
 
 
Jag gjorde en chokladsockerkaka för två dagar sedan. 
 
Senare på kvällen gjorde jag pizza. Det blev så gott! 
 
Jag och Jacob är hos Seyma. Vi har ätit mat och chokladsockerkaka  (som jag gjorde) med vaniljglass. Jag tog med tunnpannkakor också. Vi ska nog fara hem om ett par timmar. Vi ser på film, leker med Jacob. Det är så mysigt här. Ha en fortsatt bra kväll! ❤ 

De senaste dagarna!

 
 
Älskar min nya sjal! Kommer ha den här mycket i vår. Vet ni vad? Jag hittade en till sjal (en mörkblå) när jag var på Myrorna i lördags! Alhamdulillah. Den är så fin. 
 
Jag vill alltid ha långa sjalar, som täcker barmen. Jag kommer alltid fara till Myrorna när jag vill fynda fina, långa (och billiga) sjalar. 
Jag gjorde tunnpannkakor och köttfärsbiffar i lördags! Jag älskar tunnpannkakor med sylt och vaniljglass. Och Jacob också. Det är så bra att ha i kylen, tycker jag.
Jag köper alltid köttfärs på Ersboda på butiken Gränslöst. Köttet är halal, färskt och smakar bra! Vi åt fryst halal kött förut, men det är inte gott. Det var inte bra kvalité. Detta kött är från Holland! 
Jag köpte en ny form på Ica i lördags! Så fin. Den är rosa. Jag gjorde tigerkaka igår! Jag började baka halv tolv på kvällen, haha..Jag har ingen sockerkaksform, så jag använde den här istället. Jag bröade formen med kokos istället för ströbröd, och det blev så mycket godare! Ströbröd har ganska så tråkig smak.
 
Jag älskar sockerkaka! Och smeten igår..ville bara äta upp allt.
 
Idag ska jag och Jacob fara till Seyma, in shaa Allah. Hon ska höra av sig när hon har slutat idag. Hon går på Komvux. Så det är planerna för idag! Jag ska ta med mig tigerkakan. 

Middag hos mormor i tisdags.

 
 
Vi åt ugnsbakad lax med kokt potatis, citron, sallad och tunnbröd! Det var så gott! Jag ska laga det här framöver och lägga ut receptet. 🍜 
 
 
Jag och Jacob kom hem sent på kvällen (klockan tio.) Han vaknade när jag la honom i sängen, men sedan somnade han om. Och då passade jag på att baka! Jag gjorde en kladdkaka med marabou mjölkchoklad och daim. Den blev så god! Och kladdig, precis som en kladdkaka ska vara. Jag hackade mjölkchoklad och daim grovt och lät chokladen smälta på kakan (direkt efter att jag hade tagit ut den från ugnen.)
 
Nu är jag sjuk. Igen! Och Jacob är inte heller frisk. Han är snorig och har haft hosta i en vecka nu. Jag har nästan ingen lukt och smak och så har jag hosta, är snorig..så less på att vara sjuk hela tiden. Nu vill jag att det ska bli vår!! Och jag vill bli frisk..
 
Idag måste jag fara till stan en sväng (även fast jag inte orkar.) Jag ska göra ärenden och så måste jag köpa en ny mössa till Jacob. Hans blåa fina mössa är borta. Jag tror vi tappade den när vi promenerade till mormor i tisdags. Så synd! 
 
Jacob gjorde kroppkakor med mamma efter middagen i tisdags! Min duktiga älskling!! Han är så smart och rolig. Han gillar att hjälpa till; laga mat och baka! Och han är så charmig och omtänksam. Min pluttis! 
 
 
Nu måste jag göra mig klar. Ha en bra dag!