Vår! 🌼🍃

 
Äntligen. Som jag har längtat efter våren. Jag är hemma med Jacob. Vi ska snart gå ut i det fina vädret.:) Alhamdulillah! Igår var vi hos Seyma (Jacobs faster). Vi åt gott och myste. Hon hade lagat så god mat (kyckling och ris) när vi kom. Mehmet kom senare och då fikade vi chokladsockerkaka med vaniljglass. Jag och Jacob gick till vasaplan klockan åtta och åkte buss hem.
 
Jag fastar idag (och ska fasta till på fredag), alltså sex dagar. Alhamdulillah. På lördag ska jag på föreläsning på Ålidhem.:) Jag ska lämna Jacob hos Seyma vid halv tolv. Föreläsningen pågår från klockan 13.00-18.00. På söndag ska jag träffa några systrar i stan! Vi ska gå och fika, tror jag. Mamma ska vara med Jacob.
 
Angående fastan: jag tar igen dagar från förra ramadan. Om kvinnan får mens under ramadan så bryts fastan, och man måste ta igen de dagarna senare. Nu i år börjar ramadan i mitten av maj, 15 maj, tror jag. Om man är gammal, sjuk, gravid eller ammar så behöver man inte fasta. Barn behöver inte heller fasta. 
 
Jag bryter fastan ungefär tio över åtta ikväll. När vi muslimer fastar får vi varken dricka eller äta förrän solen har gått ner. Det är bra att bryta fastan med vatten, kanske lite frukt eller soppa. Dadlar är också bra och nyttigt. Jag åt inget inatt när jag vaknade för att be fajr, men jag känner mig inte så hungrig än så länge.  
 
Ha en fortsatt bra dag, fina ni! 💕 
 
 
 
Umm A

Inshallah det går bra

Svar: 💕
Helena Eriksson

Varför berättar du för folk att du fastar? Det är ju mellan dig och Gud, och inget du ska gå runt och säga...

Ayyah

Svar: Assalamu alaikum :) jag går inte runt och berättar för folk. 😂 vilken otrevlig kommentar. Jag berättade på bloggen att jag fastar. Självklart delar jag med mig av det! Det är väldigt viktigt, tycker jag. Att man berättar om fastan, om ramadan, osv! Det är inte bara muslimer som läser min blogg.
Helena Eriksson