Mat de senaste veckorna.

Vi har lagat en del del mat de senaste veckorna! Allt från manti (turkisk maträtt; ravioli med köttfyllning), till köttfärssås, köttbullar och lasagne. Gud, jag är så sugen på en god gratäng eller lasagne just nu. Har inte ätit middag ännu.
 
 
 
Mehmets manti är bland det godaste som finns. Det tar sin tid att förbereda och tillaga, men det är så värt det. Vi satt i tre timmar vid bordet och fyllde degknyten med köttfärs. 
 
 Nästa dag hade vi kvar både deg och köttfärs (från när vi lagade manti), så vi gjorde en jättegod köttfärspizza! 
 
Jag gjorde köttbullar för över en vecka sedan! De blev så himla goda. De smakade precis som mormors köttbullar. Jag älskar ju husmanskost. Köttbullar med potatis, brunsås och lingonsylt...alltså, det är så gott. Men självklart tycker jag att turkisk mat och mat från Mellanöstern är otroligt gott också. Det är så mycket smak, variation, osv, i deras maträtter.

Intervju (Västerbotten kuriren.)

 
 
 
 
 
 
Salam aleykum! Hoppas allt är bra med er! Jag är äntligen frisk! Alhamdulillah. Jag är så tacksam för allt.
 
Jag blev intervjuad av VK (västerbotten kuriren) nu på morgonen. Kristina (journalisten) kom hem till mig och en fotograf följde med och tog några bilder på mig under intervjun. Jag berättade om min resa till islam, osv. Hon hade många frågor och vi pratade i nästan två timmar. Imorgon ska samma fotograf ta bilder på mig när jag går och hämtar Jacob på dagis. :) Jag kommer att lägga upp artikeln här, på min instagram och på min facebook när den har publicerats, in shaa allah. Men det dröjer nog lite mer än en vecka! Så håll utkik.
 
Igår lagade jag panerad torsk med kokt potatis och kall dillsås till lunch. Jacob åt tre portioner och sedan däckade han i sängen, haha. Min plutt! Mehmet tyckte också att det var jättegott. 
 
 
Recept: kall dillsås!
3 dl gräddfil
1 msk majonnäs 
1 msk bostongurka 
2 msk fryst dill 
1/2 msk pressad citronsaft 
Salt

Fjärde dagen..

 
 
Salam aleykum! Hoppas allt är bra med er. 
 
Nu är jag inne på fjärde dagen med halsfluss. Det gjorde ont i både öron och hals när jag vaknade. Tack Gud för smärtstillande! Hade inte klarat mig utan alvedon eller ipren de här senaste dagarna. Jag tog smärtstillande så fort jag vaknade. Nu sitter jag och dricker te med honung, och alhamdulillah! Det dämpar smärtan i halsen en aning. Det är så skönt. Igår kunde jag knappt äta. Jag lagade potatis och morotssoppa med hönsbuljong (tärning), salt och peppar. Subhan allah. Jag kommer känna mig så tacksam när jag är frisk, för det här är bland det värsta jag har varit med om. Att inte kunna äta eller svälja är hemskt.
 
Jacob är hemma med mig och Mehmet. Han har fortfarande hosta, men han är nog lite uttråkad. Jag, Mehmet och Jacob var ute och åkte pulka för tre dagar sedan och då kände jag att något inte stod rätt till i halsen. Sedan bröt det ut. Jag får inte pussa Jacob, och jag vågar knappt vara nära honom. Det skulle vara hemskt om han blir smittad. Jag kommer inte klara av att se honom så sjuk. Smärtan, att inte kunna äta eller dricka. Fy. Så hemskt. Han kommer få fortsätta att vara frisk, in shaa allah. Det hoppas jag. 

Halsfluss.

Förlåt för så dålig uppdatering de senaste dagarna. Jag orkar uppdatera nu för att jag har tagit smärtstillande. Det gör så fruktansvärt ont i halsen och kan knappt svälja. Subhan allah. Denna smärta har jag aldrig känt förut.
 
Jag var på vårdcentralen ikväll och blev undersökt i halsen och i öronen. Det visade sig att jag har halsfluss, men den är "lindrig", så jag fick ingen pencellin. Jag har druckit te med honung ikväll. Igår natt tog jag smärtstillande så att jag kunde sova. Smärtan ikväll har varit outhärdlig. Jag är smärttålig, men jag har gråtit flera gånger ikväll av smärtan. Subhan allah, jag grät inte ens så mycket när jag födde Jacob. Även fast jag trodde att jag skulle dö. 😂 Det här är hemskt! Aldrig varit med om något så smärtsamt. Trodde att öronen skulle explodera ikväll. Har haft ett tryck i båda öronen och det har gjort så ont. Kan knappt svälja och äta. 
 
Ya Allah, tack för att jag är frisk annars. Alhamdulillah. Ibland tar man sin goda hälsa för givet. Tänk så handikappad man blir när man är sjuk. Jag kan varken äta eller svälja nästan. Subhan allah. Jacob har varit sjuk i två veckor. Hosta, feber och snorig. Dessa sjukdomstider är hemska. Imorgon ska jag köpa alvedon och Ipren. Det behöver jag trycka i mig de närmsta dagarna. Jag ska dricka mycket te med citron och honung också.