Artikel i Expressen, 25 januari.

 
Jag blev intervjuad av en reporter (Karin Sörbring, som jobbar på Expressen) för några veckor sedan. Hon intervjuade mig angående en undersökning och frågade också om min resa till islam. Här kan ni läsa artikeln: https://www.expressen.se/nyheter/ingenting-inom-islam-legitimerar-fortryck/
 
Ni kan kopiera länken eller söka på Google: ingenting inom islam legitimerar förtryck, så kommer artikeln upp. Det är även en video med i artikeln där jag pratar om min resa till islam, och vad islam förespråkar, m.m. Gå in och läs! Det är verkligen viktigt att islams sanna budskap kommer fram. Det är så mycket fördomar i dagens samhälle angående islam, muslimer, sjalen, osv. Det vore så bra om människor sökte rätt kunskap istället för att döma. Det är så tröttsamt. Islam är en så vacker och komplett religion, som bara förespråkar godhet. 
 
 
Muslimska familjedagarna på Stockholmsmässan i Älvsjö, april 2015. 
 
– Det finns ingen Gud utom Gud och Muhammed är Guds sändebud, säger Helena Eriksson högt inför alla åhörare.
 
Umeåtjejen växte upp med två icke-troende föräldrar som är musiklärare respektive arbetar på en psykoterapimottagning. Hon är 25 år, jobbar som personlig assistent och är gravid med sonen Jacob. Här på familjedagarna i Älvsjö uttalar hon för första gången den muslimska trosbekännelsen. Maken Mehmet, 24, är i Turkiet, har ännu inte fått tillåtelse att komma till Sverige och vet inte om att hustrun har konverterat till islam.
 
 
 

God morgon! :)

Jacob äter sin andra frukost nu, flingor med mjölk. Han åt en macka och ost när han vaknade. Jag äter fruktsallad med corn flakes. 
 
Ikväll är det systerträff (en fest) för en ny syster i Umeå. Alhamdulillah. Vi ska ha knytis, mat och fika. Jag ska baka något och ta med (chokladbollar, tror jag det blir, eller vaniljmuffins.) Mehmet och Jacob ska fara till Leos lekland. Så det är planerna för idag.:)
 
 
 Mehmet köpte färdig Mantı igår (turkisk ravioli med köttfyllning), men det smakade knappt något och det var så lite fyllning. Mehmets manti är så mycket godare! Han har mycket fyllning i sina ravioli och köttet smakar så mycket (för att han kryddar så bra.) Vi ska göra manti nu på fredag..längtar.. 

Några bilder.

Hej! Hoppas ni har en bra kväll! Jag och Jacob sitter i soffan och tittar på film. Han ska snart sova.:) 
 
Jag fick några bilder mailade till mig igår av Anna-Karin (som jobbar som fotograf på Expressen.) Hon tog bilder på mig när jag var i Stockholm (till en kommande artikel), in shaa allah. Det var riktigt kallt den dagen. Vi var säkert ute och fotade i två timmar. Vi var först i centrum och sedan for vi till en äng som ligger nära Ellens hem. Jag hade på mig min svarta höst kappa, Ellens lila vackra sjal och en svart långkjol. 
 
Jag ska snart natta Jacob, äta middag och gå till tvättstugan.