Assalamu alaikum.🌸

 
Jag är på väg till stan! Ska göra några ärenden och sedan ska jag fara till Ersboda. :) Där ska jag bland annat gå på Myrorna och Willys! 

Våfflor och shopping!

Några bilder kommer här från de senaste dagarna! Igår träffade jag Farah på stan. Vi gick och åt lunch tillsammans. Sedan gick jag och köpte kläder och ett par fina vårskor till Jacob! Han behöver en vårjacka också. 
 
I förrgår gjorde jag våfflor till lunch! Det var så gott. Jag och Jacob åt jordgubbssylt och vaniljglass till.
 Jag gillar våfflor som har lite färg! De får inte vara för bleka och degiga..det här receptet var bra! Och receptet var utan ägg. Jag trodde att det var ett måste att ha ägg i smeten..
 Så gott!! Vill ha nu. Det går så fort att göra egen våffelsmet! 
Älskar min nya lila sjal! Den är så fin och somrig. Jag köpte den på Myrorna (en secondhand - butik här i Umeå), för 50 kronor. 
 
Vad gör vi ikväll då? Inget speciellt. Jacob tittar på film. Jag är trött och har varit det hela dagen. Vill gå och sova nu. Jacob är också trött. Imorgon ska jag nog fara till Ersboda och handla, om jag orkar. Ska till Myrorna, Gränslöst och sedan på Willys, in shaa Allah. Klockan 14.00 ska jag på en jobbintervju. På torsdag kommer Ellen! Hon ska sova hos oss från torsdag till lördag, tror jag det blir. På söndag blir det systerträff hos mig! Det blir knytis; man ska ta med sig mat eller fika. 
 
Vad roligt att ni är inne på bloggen även fast jag inte uppdaterar så ofta. Ha en fortsatt bra kväll! ❤

Cheesecake med digestive.🍰

 
 
 
Jag gjorde ju cheesekace för tre dagar sedan, och den blev så god!! Precis som jag hade tänkt mig. Och det tog bara 30 minuter att göra denna. Jacob tyckte också att det var jättegott! Cheesecake smakar precis som en kall glasstårta; fast bara lite syrligare.. 
 
Recept:
3 st ägg
1.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g färskost
3 dl vispgrädde
10 st digestivekex
 
Dela äggen. Lägg äggulorna i en lite större bunke och häll äggvitorna i en annan lite mindre bunke.
(Den bunke som äggvitorna hälls i måste vara torr och fettfri.)
Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna. Vispa till en ljus fin pösig smet för hand eller med elvisp.
Tillsätt färskosten. Blanda ner den till en jämn smet för hand eller med elvisp på lägsta hastighet.
Vispa grädden i en egen bunke. Den ska vara lite lagom fast, ungefär som du skulle ha vispat den att äta till en efterrätt, det är inte så jättenoga.
Rör därefter ner den vispade grädden i smeten för hand eller med lägsta hastigheten på elvispen.
Vispa äggvitorna till ett fast skum (med rena, fettfria vispar) med elvisp.
(Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken.)
Rör försiktigt ner de vispade äggvitorna. Rör om.
Krossa kexen. Använd gärna en mortel. Man kan också krossa dem med fingrarna eller en sked eller gaffel på en skärbräda. Lägg hälften av kaksmulorna jämnt fördelat på botten av en rund form med löstagbar botten. Häll smeten ovanpå och bred ut den jämnt. Strö resten av kaksmulorna ovanpå. Ställ in i frysen över natten. Receptet är från Recepten.se
 
 
Jag har tvättat och nu torkar kläderna i torkskåpet och i torktumlaren. Senare ska jag göra lite ärenden, och så ska jag köpa mjölk, jordgubbssylt, m.m. Jag ska göra våfflor imorgon! Det är så gott. Jag har sett att vi har ett våffeljärn under soffan i köket. Det är mammas. Gud vad vi ska äta mycket våfflor med glass nu i sommar..jag har inte ätit våfflor på flera år.

Frågestund!

Jag har fått flera frågor, vad roligt ! :) Jag tänkte svara på dem nu. Sedan ska jag göra mig klar och fara till stan.
 
Moa:
Vad jobbar du med och vad är din dröm att jobba/utbilda dig till? 
Svar: Jag jobbar som personlig assistent. Mitt drömjobb är författare! Jag älskar att skriva. Redan när jag var sex år gammal började jag skriva berättelser, och när jag blev äldre började jag även skriva dikter. Jag har även skrivit en bok, men den har jag inte skickat in till bokförlag. Mitt andra yrke som jag väljer är arkeolog! Jag älskar historia. 

Vill du ha fler barn? 
Ja, det vill jag. Ett syskon till Jacob, in shaa Allah. 

Hur många syskon har du? 
Jag har två systrar och en bror! 

Har relationen till dina föräldrar och syskon förändrats något sedan du konverterade? 
Svar: Jag och min lillasyster har en stark relation. Vi delar samma religion och livsstil (hon är också muslim.) Jag har fortfarande kontakt med min lillebror och med min mamma. Och med min söta mormor. Vi har en bra relation.:) Jag har dock ingen kontakt med min pappa och min storasyster. 
 
Inför vilka kan du ta av dig sjalen för? Är det endast din man och son? 
 
Svar: Gud säger i koranen: [24:31] Och säg till de troende kvinnorna att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet och inte visa mera av sina behag än vad som [anständigtvis] kan vara synligt; låt dem därför fästa slöjan så att den täcker barmen. Och de skall inte låta sina behag skymta inför andra än sin make, sin fader, sin svärfader, sina söner, sin makes söner, sina bröder, sina brorssöner, sina systersöner, närstående kvinnor, dem som de rättmätigt besitter och sådana manliga tjänare, som inte längre känner begär efter kvinnor, eller barn som ännu inte har begrepp om kvinnlig nakenhet. Och låt dem inte gå med svajande gång för att dra uppmärksamheten till sina dolda behag. Troende! Vänd er till Gud i ånger [över era fel och synder]; kanske skall det gå er väl i händer! 
 
Lisa:
 
Fanns det något med islam som förvånade dig som du upptäckte först efter att du hade konverterat till islam? 
Svar: Samhörigheten! Jag visste att det var ett fint band mellan systrar (och bröder) i islam, men jag blev ändå överraskad. Det är så mycket kärlek. Vi hjälper varandra, stöttar varandra och stärker varandra. Profeten Muhammad (frid vare över honom) har sagt att om man älskar en syster/broder, så ska man berätta det för personen. Man ska visa sin kärlek öppet för sina syskon i islam. Det är viktigt.

Vad skulle du vilja jobba med om du fick välja på alla yrken i hela världen? 
Författare.:) Eller arkeolog! Det kanske låter tråkigt, haha. Men jag älskar att skriva och uttrycka mig i ord. Och jag har varit så fascinerad av arkeologi sedan jag var liten.
 
Vill du ha fler barn? 
Ja, ett till! In shaa Allah.

Vad jobbar Mehmet med i Umeå och vad jobbade han med innan han kom till Sverige? 
Mehmet jobbar på Volvo. Han är utbildad till tandtekniker och jobbade som det i Turkiet.

Ska ni åka till Turkiet snart? 
Nej, tyvärr.

Vilka färger tycker du om? 
Grönt, svart, lila!

Vilken är din favorit klädbutik? 
Jag gillar Ayisah.com. De säljer så fina sjalar och islamiska kläder! Jag gillar även H&M och Vero Moda.


Emilia:
Assalamu aleikum! :) 
Hur reagerade din familj, släkt och vänner när du konverterade? 
Svar: Wa aleykum salam, syster! Det var blandade känslor. Mamma och pappa tyckte att det var jobbigt. Även min storasyster. Samma med släkten. 

Har du något exempel på där det verkligen krockat med ditt "förra liv" och ditt "nya" som muslim? Hur hanterar du det? Tänker särskilt på dom närmaste som kanske inte förstår vissa förändringar, inte håller med och är väldigt oroliga eller har fördomar även om man diskuterar mycket? Är själv där nu nämligen... 
Svar: Ja, självklart är det många som inte har visat förståelse och som inte har accepterat mitt val. Både i familjen, släkten och ett par vänner. Vi blir prövade med allt i detta livet. Även med relationer. Det gäller bara att ha tålamod och att visa dem vad islam verkligen står för. Ha inte onödiga diskussioner. Försök att finnas där, även fast dem har svårt att förstå. Det kan ta tid för dem att acceptera ditt val.

Ser du att ni mest troligt kommer bo kvar här i Sverige i framtiden eller har ni några tankar på att flytta nån annanstans? 
Svar: Vi vill gärna flytta till Turkiet, eller till ett annat varmare land, in shaa Allah. Men ja, helst till ett muslimskt land.

Vilka andra bloggar eller sociala medier-profiler följer du som du inspiereras av?
Svar: Jag läser några mammabloggar! Jag läser även Jennysmatblogg.nu. Jag följer också Helen Torsgården på YouTube. Hon väntar sitt andra barn nu! Det är så roligt att följa andras graviditeter, tycker jag.:)