Cheesecake med digestive.🍰

 
 
 
Jag gjorde ju cheesekace för tre dagar sedan, och den blev sÄ god!! Precis som jag hade tÀnkt mig. Och det tog bara 30 minuter att göra denna. Jacob tyckte ocksÄ att det var jÀttegott! Cheesecake smakar precis som en kall glasstÄrta; fast bara lite syrligare.. 
 
Recept:
3 st Àgg
1.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g fÀrskost
3 dl vispgrÀdde
10 st digestivekex
 
Dela Àggen. LÀgg Àggulorna i en lite större bunke och hÀll Àggvitorna i en annan lite mindre bunke.
(Den bunke som Àggvitorna hÀlls i mÄste vara torr och fettfri.)
HÀll strösocker och vaniljsocker över Àggulorna. Vispa till en ljus fin pösig smet för hand eller med elvisp.
TillsÀtt fÀrskosten. Blanda ner den till en jÀmn smet för hand eller med elvisp pÄ lÀgsta hastighet.
Vispa grÀdden i en egen bunke. Den ska vara lite lagom fast, ungefÀr som du skulle ha vispat den att Àta till en efterrÀtt, det Àr inte sÄ jÀttenoga.
Rör dÀrefter ner den vispade grÀdden i smeten för hand eller med lÀgsta hastigheten pÄ elvispen.
Vispa Àggvitorna till ett fast skum (med rena, fettfria vispar) med elvisp.
(Skummet ska vara sÄ fast att man kan vÀnda upp och ner pÄ bunken.)
Rör försiktigt ner de vispade Àggvitorna. Rör om.
Krossa kexen. AnvÀnd gÀrna en mortel. Man kan ocksÄ krossa dem med fingrarna eller en sked eller gaffel pÄ en skÀrbrÀda. LÀgg hÀlften av kaksmulorna jÀmnt fördelat pÄ botten av en rund form med löstagbar botten. HÀll smeten ovanpÄ och bred ut den jÀmnt. Strö resten av kaksmulorna ovanpÄ. StÀll in i frysen över natten. Receptet Àr frÄn Recepten.se
 
 
Jag har tvÀttat och nu torkar klÀderna i torkskÄpet och i torktumlaren. Senare ska jag göra lite Àrenden, och sÄ ska jag köpa mjölk, jordgubbssylt, m.m. Jag ska göra vÄfflor imorgon! Det Àr sÄ gott. Jag har sett att vi har ett vÄffeljÀrn under soffan i köket. Det Àr mammas. Gud vad vi ska Àta mycket vÄfflor med glass nu i sommar..jag har inte Àtit vÄfflor pÄ flera Är.
Caroline

Cheesecaken ser riktigt god ut. :)

Ben-Aron

Hej kÀre vÀn. Vill bara frÄga en sak.. Har du lÀrt kÀnna Jesus Kristus?
Vet du hur mycket han Àlskar och bryr sig om dig?
Det finns bara en vÀg till Gud och det Àr genom hans son Jesus Kristus. PÄ korset friköpte han oss frÄn synden och mörkret. PÄ tredje dagen uppstod han frÄn det döda, och nu Àr priset betalt, och vi kan bli rÀddade frÄn alla vÄra synder, vi kan komma till Gud och bli förlÄtna, renade och befriade frÄn allt som separerar oss frÄn Gud.
Vi kan ta emot honom genm att be en bön om förlÄtelse frÄn synder vi har gjort mot honom och vÄra medmÀnniskor, bekÀnna Jesus som Herre och enda frÀlsare frÄn synden, be honom rena oss och befria oss. Vi ber att han ska komma in i vÄra hjÀrtan och ge oss nya liv. Gör det. DÄ vet du att Jesus ger dig det eviga livet tillsammans med honom i himlen nÀr du gÄr bort och lÀmnar jordelivet en gÄng. LÀs din bibel. Gud vÀlsigne dig. Du Àr sÄ vÀrdefull!

Svar: MÄ Gud vÀgleda dig till islam och sanningen. Jesus Àr en Àlskad profet, ett sÀndebud. Ha en fortsatt bra kvÀll!
Helena Eriksson